Barva vína je rubínová červená s fialovými odlesky. Intenzívní plné aroma s herbálními tóny bylinek, bobulového ovoce, švestek, borůvek a koření. V chuti je víno dobře strukturované s pevnou tříslovinou a decentní kyselinkou, suché, středně dlouhá dochuť. Víno podáváme při teplotě 16– 18 C. Pěstuje se ve vinohradech v kopcovitých oblastech provincie Gorizia, které jsou ideální pro pěstování révy. Značné rozdíly denních a nočních teplot, skvělá písčitojílovitá půda, k tomu ochrana kterou poskytují Alp a, letní vlhký vánek od Jadranu dávají znamenité předpoklady pro dopěstování hroznů té nejvyšší kvality. Produkce je cca 4 - 5 tun na hektar. Fermentace probíhá na slupkách při kontrolované teplotě. Vinifikace v dubových sudech. V gastronomii je víno vhodné k pečenému nebo grilovanému masu, zvěřinový guláš.
Parametry
Objem | 0,75 l |
---|---|
Ročník | 2017 |
Obsah cukru | Suché |
Klasifikace | DOC |
Země původu | Itálie |
Region | Fruili Venezia Giulia |
Obsah alkoholu | 13,0% |
Odrůda | Cabernet Franc 100% |
Provincie | Gorizia |
Obsahuje siřičitany? | ano |