Barva vína je sytě slámově žlutá se zlatavými odlesky. Vůně je příjemná svěží ovocná, jemný závan květinového aroma, středomořských bylin a citrusů. V chuti je víno velmi svěží s dobrou kyselinkou, krásně minerální díky vulkanické půdě s pěknou kyselinkou, jemné a suché s bohatou škálou ovocných chutí, mandlí a má lehce pikantní závěr. Velmi překvapivé a pitelné víno. Podáváme při teplotě 8 – 10 C. Falanghina je starobylá místní odrůda. Pěstuje se ve vinohradech na vulkanických kopcích 16 mil od Neapole, severo-východně od Vesuvu. Produkce je cca 4,5 tony na hektar. Fermentace probíhá při kontrolované teplotě. Vinifikace je v nerezu. V gastronomii je víno vhodné k těstovinám se slávkami, chřestu, grilovaným rybám.