Víno má brilantní čistou rubínově červenou barvu. Ve vůni je komplexní s typickým ovocným aroma červeného rybízu, červených třešní s podtónem fialek. Chuť je středně plná a dobře strukturovaná, s tóny letního červeného ovoce. Víno je velmi elegantní a harmonické, dobře vyvážené se sametovým tříslem, pěkně zakulacené, středně dlouhé. Víno podáváme při teplotě 18 C.
Réva se pěstuje na ploše 30 ha vinohradů, v kopcovitých oblastech Empoli a Castelfiorentino. Členové sdružení několika společností, pěstují vybrané odrůdy v oblasti Chianti Classico a produkují vína té nejlepší kvality. Produkce je cca 5 tun na hektar, ruční výběr. Macerace probíhá na slupkách cca 12 dní při kontrolované teplotě 30 C. Vinifikace 24 měsíců v sudu ze slavonského dubu a minimálně 3 měsíce v láhvi. V gastronomii je víno vhodné ke grilovanému červenému masu, zvěřině, vyzrálým sýrům.