Mlékárna Matteassi Onelio se zrodila v září 1965 jako malý rodinný podnik rukou Onelia a jeho manželky Annetty a díky jejich nasazení a vášni, kterou během let přenesli na své děti a vnoučata. třetí generace, rodina Matteassi vytvořila řadu sýrů, která si udržuje silné spojení s územím a tradicemi Valdichiany a Toskánska obecně a stala se historickou společností pro celou oblast Valdichiana.
V současném závodě s certifikací IFS Food, který se rozkládá na ploše asi 4000 metrů čtverečních, je použité mléko výhradně italské a pochází v podstatě z Kréty Senesi z Valdichiana Aretina a Senese a také z oblasti kolem jezera Trasimeno.
Výběr chovatelů je pečlivý a selektivní, protože farmy musí splňovat určité kvalitativní standardy stanovené mlékárnou Matteassi .
Kvalita výrobků je zaručena harmonií mezi tradicí a moderností, ve skutečnosti je použito nejmodernější strojní vybavení, avšak bez narušení řemeslné zručnosti ručního zpracování. Více