FORM.PECORINO - CASTAGNOLO

Cena
270 Kč 1 Kč/g

Kód produktu
090041

Upřesněte výběr produktu

Mlékárna Matteassi Onelio se zrodila v září 1965 jako malý rodinný podnik rukou Onelia a jeho manželky Annetty a díky jejich nasazení a vášni, kterou během let přenesli na své děti a vnoučata. třetí generace, rodina Matteassi vytvořila řadu sýrů, která si udržuje silné spojení s územím a tradicemi Valdichiany a Toskánska obecně a stala se historickou společností pro celou oblast Valdichiana.

V současném závodě s certifikací IFS Food, který se rozkládá na ploše asi 4000 metrů čtverečních, je použité mléko výhradně italské a pochází v podstatě z Kréty Senesi z Valdichiana Aretina a Senese a také z oblasti kolem jezera Trasimeno.

Výběr chovatelů je pečlivý a selektivní, protože farmy musí splňovat určité kvalitativní standardy stanovené mlékárnou Matteassi .

Kvalita výrobků je zaručena harmonií mezi tradicí a moderností, ve skutečnosti je použito nejmodernější strojní vybavení, avšak bez narušení řemeslné zručnosti ručního zpracování. Více

Pecorino "Affinati in Barrique" jsou výsledkem receptur zrání předávaných po tři generace a rozsáhlého výzkumu, který prováděli staří pastýři z Valdichiany, mistři v konzervování sýra s nekvalitními materiály, jako jsou ořechové listy, sláma a seno, pšenice, otruby, popel, olivové listy, pokrutiny, kaštanové listy a mnoho dalších. Každý produkt má svou vlastní identitu, která se vyznačuje materiály, ve kterých zraje, což sýru dodává jedinečnou chuť a vůni. Kola jsou umístěna ve starých dubových sudech a udržována při pokojové teplotě; kolečka uvnitř jsou poskládána ve vrstvách spolu s materiálem, ve kterém mají zrát, a drobné trhlinky mezi osami sudů umožňují jemné pronikání vzduchu dovnitř a vytvářejí dokonalé mikroklima pro zrání sýra. Když kolečka dosáhnou dokonalého vyzrání, uloží se do přepravek, které mají většinou nepravidelný tvar, ale vůně a intenzita chuti činí každý sýr jedinečným svého druhu.