Víno má intenzívní rubínovou barvu. Ve vůni mix ovocného aroma, švestky, zralé třešně a závan středomořských bylin a sladkého koření. V chuti je víno plné, komplexní a harmonické, šťavnaté s dobrou tříslovinou, překypující ovocností. Podáváme při teplotě 16-18 C. Réva se pěstuje na celkové ploše cca 180 ha vinohradů, svahy v nadmořské výšce 400 m n.m. v kopcovitých oblastech u obce Murgetta. Produkce je cca 5-6 tun na hektar, ruční sběr. 2 dny kryomacerace při teplotě 5 až 8 C a následně 20 dní pomalé malolaktické macerace na slupkách, která probíhá v nádrži z nerezu při kontrolované teplotě 28 C. Vinifikace 2 měsíce v sudu bariq – medium a pak 6 měsíců v láhvi. V gastronomii je víno vhodné k pernaté zvěřině, sýru Pecorino, pečené červené maso.