Barva vína je tmavší granátově červená. Typické aroma s ovocnými tóny lesních bobulových plodů zejména ostružin, jemný závan fialek s troškou sladkého koření. V chuti je víno dobře vyvážené, sametově suché s hezkým tříslem, pěkně zakulacené. Víno podáváme při teplotě 15– 16 C. Pěstuje se ve vinohradech v kopcovitých oblastech provincie Bolzano, které jsou ideální pro pěstování této odrůdy. Značné rozdíly denních a nočních teplot, skvělá jílovitopísčitá půda s naplaveninami, k tomu ochrana, kterou poskytují Alpy, vinohrady v nadmořských výškách od 350 – 450 m n.m. dávají znamenité předpoklady pro dopěstování hroznů té nejvyšší kvality. Produkce je cca 5-7 tun na hektar. Fermentace probíhá při kontrolované teplotě. Vinifikace v sudu. V gastronomii je víno vhodné k : pečený králík, pečené či grilované červené maso, k zralým sýrům.