Barva vína je tmavší rubínově červená. Typické aroma nasládlého červeného ovoce s tóny tabáku. V chuti je víno velmi ovocné, sametové, dobře vyvážené, suché s hezkým tříslem, pěkně zakulacené, středně dlouhé. Víno podáváme při teplotě 18– 20 C. Réva se pěstuje na ploše 12 ha vinohradů, v kopcovitých oblastech Montalcina v nadmořské výšce 300 – 350 m n.m., které jsou ideální pro pěstování této odrůdy. Značné rozdíly denních a nočních teplot, skvělá písčitá půda s naplaveninami, dávají znamenité předpoklady pro dopěstování hroznů té nejvyšší kvality. Produkce je cca 5-7 tun na HA. Fermentace probíhá na slupkách cca 25 dní při kontrolované teplotě. Vinifikace 12 měsíců v sudu – slavonsky dub. Produkce 20 tis. láhví. V gastronomii je víno vhodné k : pečené či grilované červené maso, lehce kořeněným sýrům.