Salame Felino IGP je produkt starodávných tradic, ale vždy aktuální. Název „Felino“ pochází od stejnojmenného města v pohoří Parma, kde se vyrábí nejméně dvě století. Terre Ducali jej připravuje z čistého pečeného masa z vepřových kýt, k němuž se v poměru 25-30% přidávají vybrané tukové části z těch, které mají tvrdší složení. Během hrubého drcení se přidá sůl a pepř, poté se těsně před náplní rozdrtí pepř a česnek a rozpustí se v suchém bílém víně. Střevo je jemného typu, což mu dodává typický vzhled nekonstantní průměr. Stárnutí, které trvá několik měsíců, způsobí, že se na plášti vytvoří charakteristická bílošedý povlak.
Doporučujeme nakrájet na dlouhé plátky o tloušťce půl centimetru pod úhlem 45°.
Obsahuje: vepřové maso, sůl, dextróza, cukr, přírodní příchutě, koření, antioxidant, askorbát sodný, konzervační látky: dusičnan draselný, dusitan sodný a konzervanty.
Alergeny : antioxidant, askorbát sodný, konzervační látky: dusičnan draselný, dusitan sodný. Bez lepky, bez laktózy.
Parametry
Země původu | Itálie |
---|---|
Region | Emilia Romagna |