Barva vína je tmavší granátově červená. Typické ovocné aroma třešní, višní a balsamika, s tóny růže a tabáku. Chuť je středně plná s tóny brusinek, višní, vanilky a koření. Víno je velmi elegantní, sametové a harmonické, dobře vyvážené, suché s hezkým tříslem, pěkně zakulacené, středně dlouhé. Víno podáváme při teplotě 18– 20 C. Potenciál dozrávání je Réva se pěstuje na ploše 9 ha vinohradů, v kopcovitých oblastech Montalcina v nadmořské výšce 300 – 350 m n.m., které jsou ideální pro pěstování této odrůdy. Značné rozdíly denních a nočních teplot, skvělá písčitá půda s naplaveninami, dávají znamenité předpoklady pro dopěstování hroznů té nejvyšší kvality. Produkce je cca 4 - 5 tun na hektar. Macerace probíhá na slupkách cca 18 dní při kontrolované teplotě. Vinifikace 36 měsíců v sudu – slavonsky dub a 8 měsíců v láhvi. Potenciál dozrávání je minimálně 10 let. V gastronomii je víno vhodné k dušenému masu, zvěřině, zralým kořeněným sýrům. Doporučujeme víno před podáváním dekantovat.